Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

-CEYHAN’IN SOKAKLARINDA NİKOTİN ÖLÇÜMÜ YAPILDI

-CEYHAN’IN SOKAKLARINDA NİKOTİN ÖLÇÜMÜ YAPILDI

-CEYHAN’IN SOKAKLARINDA NİKOTİN ÖLÇÜMÜ YAPILDI

CEYHAN BELEDIYESI SIGARA BAGIMLILIGI ILE MÜCADELEYI SOKAGA TASIDI

 

Ceyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü 1-7 Mart Yesilay Haftasi dolayisiyla Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleriyle birlikte bagimliliga karsi farkindalik gelistirmek amaciyla genis kapsamli bir çalisma baslatti.

 

Ceyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü insan vücudundaki karbonmonoksit ve nikotin degerlerini ölçen özel bir aletle Ceyhan’in caddelerinde ve sokaklarinda vatandaslara ölçüm yapti. Degerleri yüksek çikan vatandaslara kitap hediye edilerek sigara bagimliliginin zararlari ve sigarayi birakma yöntemleri anlatildi.  Sigarayi Birakmak Için 1440 Neden, 4 Günde Sigarayi Kafanda Bitir, Sigarayi Birakmanin Kolay Yolu isimli kitaplari vatandaslara hediye eden saglik ekipleri ayrica bagimliliga karsi farkindalik yöntemlerini anlatan el brosürleriyle sigara kullanan Ceyhanlilara bilgi verdi.

 

 

 Baskan Aydar; “Saglikli ve Güvenli Bir Yasam Için Çalismalarimiz Sürecek”

 

 

Saglik Müdürlügü ekiplerinin yaptigi çalisma hakkinda bilgi veren Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar; “ Yesilay haftasini vesile kilarak hem sigara içen vatandaslarimizi hem de dumana maruz kalan vatandaslarimizi bilgilendirmek amaciyla bir ölçüm çalismasi baslattik. Ekiplerimiz özel bir aletle Ceyhanli hemsehrilerimize nikotin ve karbonmonoksit ölçümü yapip kitap hediye ettiler. Ilçe Emniyet Müdürlügümüzde gençlerimizi her türlü bagimliliktan uzak olmasi adina önemli çalismalar yapiyorlar. Bize verdikleri destek için de tesekkür ederiz. Ceyhan’in bütün kurumlariyla uyum içinde çalisarak özellikle gençlerimizin saglikli ve güvenli bir yasam sürmeleri için çalismalarimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

 



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli